menu

Solidarnost: anketa

Solidarnost: anketa

Zašto smo kreirali anketu?

Živimo u vrlo promjenjivom vremenu u kojem se mnogo toga događa u svijetu i u zajednicama u kojima živimo. Situacija u kojoj se nalazimo (pandemija) potakla nas je u udruzi da istražimo što je za ljude u Hrvatskoj i šire solidarnost i kako je iskazuju.

Cilj nam je uvidjeti što smatrate važnim i potrebnim za solidarnost, kako vi gledate na ovu temu te prikupiti inspirativne primjere.

Kako je anketa nastala?

Anketa je izrađena i provodi se u okviru rada u mentorskoj grupi na Mirovnim studijima CMS-a u suradnji sa LAG-om "SAVA". 

Što ćemo učiniti s prikupljenim podacima?

Prikupljene informacije ćemo analizirati te objaviti i podijeliti na svojim stranicama, Youtubeu i drugim kanalima koji se pokažu važnima. Podaci će ujedno poslužiti za izradu završnog rada na Mirovnim studijima Centra za mirovne studije (CMS). 

Prikupljene podatke svi će moći slobodno koristiti (udruge, jedinicine lokalne samouprave, javne institucije, građani) za svoje ciljeve i svrhe bez ikakve naknade. Važno nam je samo da navodite u izvorima odakle ste ih preuzeli.

Zašto je važno da i ja ispunim anketu?

Svaki glas je važan. Svaka osoba promišlja na drugačiji način. Htjeli bismo skupiti što više različitih mišljenja kako bismo svi zajedno znali gdje smo trenutno (što mislimo o solidarnosti, što činimo) i gdje želimo biti (koje potrebe postoje, kako ih riješiti). Stoga je Vaše mišljenje važno jer pomaže otkrivanju pojava u društvu koje možda netko drugi ne vidi, a važne su.

Koliko podataka je potrebno za dobru anketu?

Što više, to bolje. Cilj je da anketu ispuni što veći broj ljudi s određenog područja, npr. s područja LAG-a ili Zagreba, Karlovca, itd. kako bi podaci bili što više iskoristivi onima koji rade na boljitku stanovnika s tih područja. Tako nije svejedno hoće li s područja nekog mjesta anketu ispuniti 5, 50 ili 500 osoba.

Kako ja mogu pomoći u širenju vijesti o anketi?

Podijelite je s ljudima s kojima ste u kontaktu, bilo da živite u istome mjestu, da ste kolege/kolegice, suradnici / suradnice ili ste s njima u kontaktu preko Interneta (društvene mreže, e-mail, itd.). Možete podijeliti vijest s lokalnim medijima, sa svojim predstavnicima u mjestu, itd.

Gdje je anketa?

Anketi možete pristupiti preko linka ovdje. 

Tko može ispuniti anketu?

Anketu može ispuniti svaka zainteresirana osoba, maloljetna ili punoljetna, bez obzira na trenutno mjesto boravka ili prebivalište.

Do kada je moguće ispuniti anketu?

Anketu je moguće ispunjavati do 22. 5. 2020., zaključno s ponoći 22. 5. 2020.

Koliko mi vremena treba da ispunim anketu?

Za ispunjavanje Vam je potrebno 15 do 20 minuta. Neka pitanja su obavezna (imaju znak * pokraj sebe), a neka nisu (nemaju znak *). 

Koje podatke o meni skupljate?

Anketa je anonimna tj. nigdje ne bilježimo Vaše ime i prezime, e-mail ili neki drugi kontakt. Zanima nas koliko imate godina, kojeg ste spola i gdje živite (mjesto prebivališta). Druge podatke o Vama ne skupljamo. Sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (Uredba), podaci koje navedete bit će registrirani u našoj bazi podataka te će se obrađivati ručno i automatizirano sukladno Uredbi te nacionalnom zakonodavstvu, koje definira provedbu uredbe o zaštiti podataka. Voditelj obrade osobnih podataka je udruga LAG SAVA (Ulica bana Josipa Jelačića 48, 10290 Zaprešić, OIB: 07345374254) te podatke koriste njezini zaposlenici i vanjski suradnici. Podaci se koriste sukladno uredbi, i to dok je dopuštenje aktivno ili dok ga ne povučete, a sve u skladu i na način na koji propisuje GDPR. U svakom trenutku imate pravo povući svoju privolu pisanim putem na e-mail: info@lagsava.hr ili na adresu udruge, ili zatražiti više informacija o svojim osobnim podacima, kao i sva druga prava koja za Vas proizlaze iz odredbi GDPR-a.

Praćenje tijeka provedbe ankete:

broj osoba koje su ispunile anketu od 8. 5. 2020. do 14. 5. 2020.:  broj će biti objavljen 15. 5. 2020. Uz broj objavit ćemo i podatak odakle smo dobili najveći broj odgovora (država, županija, itd.). Na svojoj internetskoj stranici i Facebook stranici objavljivat ćemo i neke od anonimnih odgovora, osobito primjere solidarnosti na koje nam ukažete.

Do kraja dana 14. 5. zaprimljen je ukupno 101 odgovor, od čega 99 odgovora državljana Republike Hrvatske, 1 odgovor državljana Republike Srbije, 1 odgovor državljana Republike Italije. 

Najveći broj odgovora državljana Republike Hrvatske pristigao je iz: Grad Zagreb (38), Zagrebačka županija (13), Karlovačka županija (8), Krapinsko-zagorska (6), Sisačko-moslavačka (6). 

Najviše su u anketi sudjelovale osobe koje se identificiraju kroz ženski spola (81).

Dob osoba koje su ispunile anketu: najviše su anketu ispunjavale osobe dobne skupine 30 - 39 godina (46,6 %) i 20 - 29 godina (20,3 %).

 

broj osoba koje su ispunile anketu od 15. 5. 2020. do 21. 5. 2020.: broj će biti objavljen 22. 5. 2020. Uz broj objavit ćemo i podatak odakle smo dobili najveći broj odgovora (država, županija, itd.) Na svojoj internetskoj stranici i Facebook stranici objavljivat ćemo i neke od anonimnih odgovora, osobito primjere solidarnosti na koje nam ukažete.

ukupan broj pristiglih anonimnih anketa: broj će biti objavljen 25. 5. 2020. 

 

Što smo saznali iz Vaših odgovora?

Informacije će biti objavljivane po redoslijedu obrade. Prvi dio obrade podataka počinje 25. 5. 2020. Cjelovita obrada svih podataka očekuje se da će biti gotova najkasnije do 15. 6. 2020.

Fotografije

Dokumenti

KLUB

1

Sudjelujemo na radionici u Ministarstvu poljoprivrede na kojoj se predstavlja Mjera 6.2.1.,te 4.1.1. Traži se mjesto...

insert_photo

Poziv zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima s područja LAG-a SAVA: Zagrebačka županija na jesen planira...

insert_photo
1

/POZIV NA PREDSTAVLJANJE NATJEČAJA LAG-a ZA MALE POLJOPRIVREDNIKE/ LAG SAVA poziva sve zainteresirane...

insert_photo
1

/JAVNI POZIV/ Pozivamo sve zainteresirane stručnjake i stručnjakinje da se prijave za sudjelovanje u radu...

insert_photo

/OBJAVLJEN PRVI LAG NATJEČAJ/ 21. ožujka 2018. LAG SAVA objavio je prvi Natječaj namjenjen malim poljoprivrednim...

insert_photo
1

SKUPŠTINA LAG-a SAVA DONIJELA ODLUKU O POVEĆANJU ALOKACIJE ZA TO 1.1.1. Obaviještavamo Vas kako je Skupština LAG-a...

insert_photo
1

/ZAPOČEO PROJEKT JOB COLLEGE SAVA/ 14. svibnja 2018. godine započeo je s provedbom projekt JobCollege Sava, kojeg...

insert_photo
1

ŽELITE BESPLATNO PUTOVATI I USPUT NEŠTO NAUČITI A ŽIVITE NA PODRUČJU LAG-A SAVA? Pročitajte tekst u nastavku i...

insert_photo
4

Iznimno nas veseli što su neki naši korisnici već završili projekte za koje su unutar LAG Natječaja ostvarili...

insert_photo
1

LAG SAVA otvorio je novi natječaj namijenjen poljoprivrednicima. Upravni odbor LAG-a SAVA na svojoj 32. Sjednici...

insert_photo
Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward